Afbeelding bovenaan pagina

Certificering

Limena is gecertificeerd!

 

Wat betekent dat eigenlijk? En voor wie is dat gunstig?

Certificatie van een organisatie, in ons geval Limena,  met haar managementsysteem tegen nationale en internationale normen en schema’s– bijvoorbeeld ISO en sectorspecifieke normen – geven de cliënten/ouders of stakeholders  het vertrouwen dat we voldoen aan hun wensen en eisen.

Managementsystemen zoals Limena hanteert hebben bewezen waardevolle tools te zijn in het managen van risico’s, zorgen voor consistentie in de globale processen en leiden tot betere prestaties op zowel pedagogisch als organisatorisch terrein.

Hoe gaat dat in de praktijk?

Lloyds auditoren hebben ons managementsysteem tegen de eisen van de gewenste norm of standaard aangehouden om zo aan te tonen dat we hieraan voldoen. Aan het eind van elke bezoek hebben we een auditrapportage met bevindingen ontvangen waarmee we continu onze managementsysteem kunnen verbeteren. Het succesvolle assessment van 12 en 13 september 2016 werd afgesloten met een certificaat.

Wie of wat is Lloyds?

LRQA (Lloyds) is een internationale en onafhankelijke dienstverlener van certificering, training en andere Assurance services en is dus een organisatie die de audits mag uitvoeren.

In Nederland is Loyds geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA) wat inhoudt dat we erop kunt vertrouwen dat zij vakkundig en onafhankelijk de audits uitvoeren.

Ten slotte.

Het certificaat wat Limena heeft gekregen is voor 3 jaar geldig. Wel vindt elk jaar een tussentijdse check plaats.