Afbeelding bovenaan pagina

Uit de keuken

De keuken.

Dagelijks zorgen de medewerkers van de keuken voor de warme maaltijden en verzorgen de vlees- en zuivelwaren voor de groepen. Zij leggen zich toe op de verantwoorde en smakelijke voeding voor kinderen en personeel en zijn verantwoordelijk voor de drank en voedselinkopen. De chef-kok bepaalt in overleg met zijn team het weekmenu. goede en gezonde voeding zijn hierbij belangrijke elementen.

Daarnaast is afgesproken dat iedere week een groep een voorstel kan doen voor een menu. De voortgezet onderwijs groepen hebben de gelegenheid om één keer per week zelf te koken, met de jongeren. Op vrijdag wordt er i.v.m. de reizen die er soms s ‘middags gemaakt moeten worden, tussen de middag warm gegeten. Naast het menu wat op de lijst staat kan er vrijdag door de kinderen/jongeren ook voor soep worden gekozen. Iedere dag wordt er door groepsleiding via een formulier feedback gegeven op de maaltijd zodat mogelijke problemen kunnen worden genoemd en dit voor de volgende keer kan worden voorkomen. Daarnaast wordt de keuken en ook de groepen jaarlijks gecontroleerd door de HACCP. Dit is een orgaan vanuit de overheid die streng toezicht houd op de hygiëne in de keuken. Wij mogen met trots zeggen dat onze scores bij de HACCP al een aantal jaar achter elkaar op ruim 9 staat!