Afbeelding bovenaan pagina

LOVK


Ligplaatsscholen Het Zwanemeer en ’t Zwaantje

Op de ligplaatsscholen Het Zwanenmeer en 't Zwaantje wordt door LOVK-leerkrachten lesgegeven vanuit een christelijke identiteit. Op deze ligplaatsscholen wordt door de leerkrachten een specifieke relatie gelegd met de onderwijsleerpakketten VoorSprong en VoortVarend zodat onderwijs aan boord en op de ligplaatsschool elkaar blijvend versterken.

Kinderen zijn in overleg met de leerkracht welkom vanaf 3 jaar en 4 maanden tot het jaar waarin zij 7 worden en vormen met elkaar een heterogene groep. Het samen spelend leren in een uitdagende omgeving biedt volop gelegenheid om tot een brede ontwikkeling te komen.

Omdat bewegen voor jonge kinderen essentieel is voor hun ontwikkeling bieden we een veilige buitenspeelplek waar de kinderen naar hartenlust kunnen bewegen. Daarnaast worden gymlessen gegeven en worden zwemlessen gevolgd bij het lokale zwembad. Deze zwemlessen worden in kleine groepjes, op maat aangeboden.

Het Kijk-mij-eens boekje is een plakboekje dat ieder kind ontvangt bij het eerste bezoek aan Het Zwanejong en Het Zwanenmeer. Bij elk bezoek wordt hierin een herinnering aan de dag gemaakt. Aan de hand van dit boekje met werkjes, liedjes en foto’s kan het kind over de schooldag vertellen. Het Kijk-mij-eens boekje stimuleert spelenderwijs de mondelinge taalvaardigheid en wordt een prachtige herinnering. Het is de bedoeling dat dit boekje bij elk schoolbezoek meegenomen wordt.

Stichting LOVK
Ligplaatsschool Het Zwanenmeer
p/a Boezemdreef 2
2922BA Krimpen aan den IJssel
Openingstijden: ma en di van 9 uur tot 3 uur

(ma) Anneke van IJken : 06-10990221 anneke.vijken@lovk.nl

(di) Margreeth Radenborg : 06-10028706 margreeth.radenborg@lovk.nl

Stichting LOVK
Ligplaatsschool 't Zwaantje
p/a  Havenstraat 52
4251 BD in Werkendam
Openingstijden: elke vrijdag vanaf 08.30 – 15.00 uur.

Arina van der Spek