Afbeelding bovenaan pagina

Uit de keuken

 

Elke dag zorgen de medewerkers van de keuken voor de warme maaltijd. Zij leggen zich toe op verantwoorde en smakelijke voeding voor kinderen en personeel van De Merwede en zijn verantwoordelijk voor de inkoop.
De chef-kok bepaalt het keuzemenu. Naast de keuzemenu’s die door de keuken worden bepaalt, mogen de jongeren en kinderen zelf ook een menuvoorstel indienen. Goede en gezonde voeding zijn hierbij belangrijke elementen. Daarnaast wordt de keuken jaarlijks gecontroleerd door de HACCP. Dit is een orgaan vanuit de overheid dat streng toezicht houdt op de hygiëne in de keuken.

De keuken organiseert regelmatig gezamenlijke buffetten voor de groepen, vaak verbonden aan een thema.

Sinds 2013 is de keuken gestart met een cateringservice, uitsluitend bedoeld voor ouders en collega’s van De Merwede. In de door hen ontwikkelde folder is te lezen wat de kok te bieden hebben en binnen welke kaders deze extra dienstverlening zal worden verleend.